Lars-Christian Brask

Folketingskandidat i Roskilde

KORT OM LARS-CHRISTIAN

28. januar 2019

Navn: Lars-Christian Brask 

Født: 1963 

Bopæl: Roskilde, Region Sjælland 

Privat: Gift og to voksne børn – en datter og en søn 

Uddannelse: HD 1. del samt forskellige erhvervs- og lederuddannelser fra internationale skoler som Columbia Business School, Oxford University, London’s Institute of Directors, CBS m.fl. 

Erhvervskarriere: Startede som bankelev i Jyske Bank i 1984 og har senere karriere i flere danske og internationale finansielle virksomheder bl.a. hos Vekselererfirmaet Rued Jørgensen (nu en del af Nykredit), Merrill Lynch, Carnegie Investment Bank, UBS, EFG Bank og Bank of America (de fleste på direktør-niveau og 15 år i udlandet i finanssektoren). 

I dag har jeg en aktiv bestyrelseskarriere, hvor jeg sparrer med og rådgiver virksomhederne om deres udvikling. Jeg er bestyrelsesformand og -medlem i en række virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen, digitale medier, biotech, uddannelse- og kursusvirksomhed, fødevarer og økologisk landbrug. Desuden er jeg medlem af bestyrelsen i Vikingemuseet i Roskilde (del af mit politiske erhverv) siden 2018 og medlem af bestyrelsen af FORS A/S siden 2018 – forsyningsselskab for Holbæk, Lejre og Roskilde med ansvar for vand, fjernvarme, rensning af spildevand, indsamling af affald og drift af genbrugspladser. 

Læs gerne mere på min LinkedIn profil 

Politisk karriere: Jeg har det meste af mit voksne liv været medlem i et politisk parti – både som ung i Danmark og mens jeg boede i udlandet. Da jeg i 2005 kom hjem til Danmark var Venstre under Foghs ledelse det parti, som bedst matchede mine holdninger og værdier. 

I 2013 stillede jeg op til kommunalvalget for Venstre i Roskilde og blev valgt. I min første valgperiode, som startede i 2014, var jeg medlem af Økonomiudvalget og Udvalget for Vækst, Erhverv og Globalisering. Desuden var jeg næstformand i Venstres byrådsgruppe i Roskilde. 

Ved kommunalvalget i 2017 blev jeg genvalgt og fra 2018 har jeg været næstformand for Plan- og Teknikudvalget, 2. viceborgmester og næstformand i Venstres byrådsgruppe i Roskilde.

I 2016 blev jeg nomineret som kandidat til Folketinget for Venstre i Region Sjælland.

Fritid: Igennem mit liv har jeg været aktiv inden for flere sportsgrene og set de fleste golfbaner, sportshaller og græsbaner på Sjælland enten i forbindelse med jeg spillede eller spiller golf, fodbold eller bordtennis. I dag har familien min højeste prioritet i min fritid – og vi spiser stort set altid aftensmad sammen – men jeg får stadig spillet lidt bordtennis og golf samt gået på jagt.